Nils Master and Bete

Nils Master and Bete

Monternummer: D 200

I over 50 År har,  Familjen Kangas på Finlandia-uistin Oy levererat beten som levererar, till glädje för sportfiskare över hela världen.

Sedan 1963 har familjeföretaget Finlandia-uistin Oy tillverkat beten av yppersta kvalitet under varumärkena Nils Master och Bete. Designat år 1965 har Nils Master programmet utvecklats till att idag bestå av välkända beten som Invincible,Spearhead,Stalwart,Haka,Nirha,Jäpittäjä,Big Mouth,Jumbo,Invincible Zoom,DartMaster, Zap,Nils Master Trolling spoon och balanspirkarna Nils Master Jiggers och FlyEye, Nils Master Shads, Rotinkainen,Nisä och verticalpirkarna Keno,Snub-head,Loviisa,Dueler,Jalo,Hanski,Raptor.Den legendariska modellen Invincible kommer i flera strorlekar från 5 cm till 25 cm och finns i flytande(floating),grundgående (shallow) och djupgående (deep runner) modeller.

Den första BETE dragen utveckades i Sverige redan 1940 av Tage Tysklind i Insjön, som bl.a.designade de klassiska skeddragen Utö och Krokodil och Jämtland,Nix och Turku. 1978 flyttades tillverkningen till Finland där Finlandia-uistin OY fortsätter att producera BETE-drag av yppersta kvalitet. 1979 laserades Bete LOTTO spinnaren som idag är en av de populäraste och mest fånstgivande spinnarna på marknaden.