Andreas Andersson

Andreas Andersson

Biografi

Är en flugfiskare och flugbindare med rötterna nära den norduppländska sjön Strömmaren där jag växte upp mer ute än inomhus. Numera bor jag mitt i centrala Uppsala med sambo och två underbara barn.

För mig började fisket tidigt med som för många andra abbormete och spinnfiske efter gädda. Vid ca 12 års ålder fick jag möjlighet att prova på flugfiske och flugbindning på den lokala fiskeklubben och det dröjde då inte länge innan jag upptäckte att flugfisket var min grej.

Alla lockas vi av olika saker när det gäller fiske, för vissa är det något nästan andligt. Det som lockar mig mest är ett väldigt aktivt flugfiske gärna riktat efter stor rovfisk med stora flugor som till exempel gädda eller grov öring. Torrflugefiske i snabba små strömmar med snabba öringar är något annat jag tycker är riktigt kul.

Jag binder sedan en tid flugor professionellt och inriktningen är flugor för rovfisk över hela världen i både söt och saltvatten..allt från öring på Nya Zealand till Bass och Musky i USA, den långa vägen.

På mässan kommer jag att visa hur jag binder några av mina favorit streamers och hjorthårsflugor.

Vi ses i Stockholm

Med vänliga hälsningar Andreas Andersson