Gälgreppet

Community

Gälgreppet

Community

Biografi

Hej 🙂

Jag heter Peter Svensson och driver flugfiskebloggen Gälgreppet (Flugfiskebloggen med drag i). Jag bor i södra Kalmar Län, naturligt blir det att jag fiskar i Kalmarsund men eftersom jag bara har några mil till Blekinge fiskar jag mycket även där. Gäddfisket står i fokus när jag fiskar på hemmaplan, de senaste åren har gäddflugfisket tagit allt mer plats i mitt fiske. Lite då och då fiskar jag även spinnfiske.

När jag inte fiskar gädda åker jag gärna till något put and takevatten för lite regnbågsfiske. Varje år försöker jag komma i väg någon vecka till södra fjällen för att fiska bäcköring och harr eller varför inte någon fiskeresa utomlands. Flugbindning har i det närmaste blivit en passion för mig.

Jag startade bloggen eftersom jag samlat på mig en mängd foto från fisketurer genom åren och tänkte att jag måste göra något av dessa minnen och att fler borde få ta del av mina upplevelser. Att börja blogga blev naturligt och lite som att skriva fiskedagbok med bilder och text. Jag är även kassör i Torsåsbygdens sportfiskeklubb där vi bland annat driver en gäddfabrik och arrangerar en gäddfestival årligen.

Jag bloggar via Fishecos portal, där kan du följa mina fiskeeskapader både i skrift, bild och videoform. Gälgreppet finns även på Facebook, Instagram och Youtube (Gälgreppetfiskeblogg)

Peter Svensson

http://www.fisheco.se/blogg/galgreppet/

/Tight Lines