Jo Stephenson

Flugbindare

Jo Stephenson

Flugbindare

Biografi

Jo kommer från en liten by på landsbyggde i Suffolk. Där bor hon med sin man och deras två labradorer. Jo introducerades i flugfisket vid 17 års ålder och efter att ha fångat sin först gädda var hon fast. Flugbindningen upptäckte hon vid ett besök i en fiskebutik på Nya Zeeland.

Jo har haft förmånen att genom sitt flugfiske fått se många fantastiska platser runt om i världen. För ett par år sedan lyckades hon bra i en fisketävling som BBC producerae, lyckade ta sig ända till semifinal. Den mesta tiden av sitt fiske sker från hennes kajak i vatten nära hennes hem, där hon och hennes man tar sig an guidningar. Sommartid reser de till Norge för att ta hand om en lodge med laxfiske.

Något Jo brinner för är att engagera sig i att få fler kvinnor att finna fiske samt bevarandet av våra fiskevatten.

Flugbindning är en stor viktig del av hennes liv och hon försöker klämma in så mycket som möjligt av det i hennes välfyllda kalender. Hon binder på hemmaplan mestadels predatorflugor, men då hon arbetar på lodgen i Norge blir det mest flugor för lac och havsöring.

Detta är Jo´s första Sportfiskemässa men hon är frekvent deltagare på mässor runt om i England. Missa inte att se Jo in action, hon är en mycket duktig flugbindare.