Niklas Dahlin

Flugbindare öring harr Sverige

Niklas Dahlin

Flugbindare öring harr Sverige

Biografi

Jag har alltid fiskat men blev en fiskare först då jag fann flugfisket. Jag började binda flugor vintern 2005-2006, hade provat att fiska fluga tidigare på sommaren och tyckte det verkade kul. Var lite uttråkad och sprang på ett nybörjarkit på Vestlis i Borlänge, sen var det kört. Varje ledig sekund de första åren tillbringades vid mitt bindstäd. Jag upptäckte att det var en bra rekreation då jag under en tid hade det lite tungt med jobbet, jag upplevde ett lugn då jag band flugor, det liksom fick mig att släppa jobbet fullständigt. Det gick ganska fort för mig att bli hyfsad flugbindare mycket tack vare att jag fick kontakt med ett flertal riktigt duktiga flugbindare genom ett forum, Bazzflyfishing.com, det finns tyvärr inte längre kvar men jag kommer aldrig att glömma den enormt utvecklande tiden.

Mitt fiske är i stort sett uteslutande efter harr och öring och gärna norrut. Har fiskat en hel i Gimån vid Idsjöströmmen och Stavre. Tror på att flugfiske handlar om mer än att fånga fisk, det som främst fångat mig är vännerna och våra samtal kring brasan.

Då jag binder på mässor brukar jag i regel binda Catskill Style Dry flies eller North Countre flies, vilket är flugor som jag verkligen brinner för. Men på Sportfiskemässan 2015 kommer jag huvudsakligen demonstrera hur jag binder några andra av mina fiskefavoriter, givetvis kommer en och annan Catskill Klassiker och North Country fluga slinka mellan, detta då de faktiskt ingår i min flugask.

Jag har tidigare bundit på flera mässor och och olika tillställningar, både i och utanför Sverige, bland annat ”British Flyfair i England”, ”International Flytying Symposium” i USA och även tidigare på Sportfiskemässan.

Bor i Storvreta utanför Uppsala där jag de senaste 5 åren haft ett  trevligt litet flugfiskeevent som jag kallat ”Från fluga till Antispinn”. Försöker även när jag få lite tid över hjälpa mina kamrater på Flugfiske i Norden en mycket rolig uppgift.

Vid städet –Niklas Dahlin mulhonken@bredband.net