Öhmandraget

Betesbyggare

Öhmandraget

Betesbyggare

Biografi

Hej 🙂

Öhmandraget finns i 2 storlekar. Den större modellen Lillsill (18 gr) är optimerad för havsöringsfiske & den mindre modellen Spigg (12 gr) är optimerad för fjällfiske & regnbåge mm. Spiggen är dock oerhört effektiv även på havsöring, särskilt de större & mer svårflörtade exemplaren. Öhmandraget är helt handtillverkat, konstruerat & optimerat av mig personligen. Mitt syfte var att tillverka ett drag som uppfyller de högt ställda krav jag personligen har vid tävlingsfiske efter havsöring, då det i mitt tycke inte fanns något drag på marknaden som hade de rätta & så viktiga egenskaperna. Under de senaste 10 åren har Öhmandraget varit under ständig utveckling & lämnar idag inget mer att önska av ett öringdrag.

Några av de karaktäristiska egenskaperna hos Öhmandraget är:

Lång kastlängd, vindtåliga, extrem precision, optimal gång & väldigt lättfiskade vilket innebär att det är lätt att skörda framgångar även för nybörjaren. Därtill är de slimmade, men ändå väldigt hållbara & har mycket fin finish.

I havsöringstävlingen ”Gålö Öring Cup” tog jag hela 5 (6) segrar & 3 Öringkungtitlar, vilket inget annat team gjort i GÖC:s historia. Nycklarna till den framgången tillskriver jag främst mina drag ”Öhmandraget”, men självklart även min 50:åriga erfarenhet av fiske generellt & inte minst 30 åriga erfarenhet av havsöringsfiske, som i sin tur är nyckeln till framgångarna med Öhmandragen.

Under mässan har jag ett bord på betesbyggargatan. Kom gärna förbi, prata havsöringsfiske & fyll på din dragbox med den senaste generationen Öhmandrag. Både klassiska & nya spännande färger kommer att finnas till försäljning. Försäljning sker endast direkt av mig + via min website öhmandraget.se Upplagan är som vanligt begränsad inför varje säsong, så det är först till kvarn som gäller.. Hjärtligt Välkomna!

/Thomas Öhman, Öhmandraget.se