Edgeflyfishing Casting Cup 2020

För elfte året i rad kör vi vår prestigefyllda kasttävling och som vanligt sker den i samarbete med Sportfiskemässan som i år går av stapeln på Stockholmsmässan fredag-söndag 20-22 mars. Vi har tre grenar och för enkelhetens skull kör vi en tävling per mässdag.

På fredag börjar vi med Edge One Shot Competition.

Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Edge One Shot Competition

Kval: Fredag 09:00-10:30

Final: Fredag 15:00-15:30

Läs mer om tävlingen i vårt forum på Edge

På lördagen kör vi vår stora succé, Edge Switchcast Competition.

Reglerna är samma som de varit de sista åren och varje kvalande har två minuter på sig att försöka komma så långt som möjligt med ett underhandskast ankrat i en vattenspegel. Samtliga tio finalister kvalar via mässgolvet under förmiddagen och sen är det final under eftermiddagen. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Edge Switchcast Competition

Kval: Lördag 09:00-10:30

Final: Lördag 14:00-14:40

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum på Edge

På söndagen har vi vår överhandstävling i mer klassisk tappning, Edge Trout Distance Competition.

Varje kvalande kastare får två minuter på sig att leverera ett så långt överhandskast som möjligt. Kval sker på förmiddagen på mässan. Under eftermiddagen kör vi final för de tio finalisterna.

Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa.

Edge Trout Distance Competition 

Kval: Söndag 10:00-11:30

Final: Söndag 13:50-14:30

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum på Edge

Övrigt:

Alla deltagare tävlar med en gemensam utrustning tillhandahållen av tävlingsledningen. Detta gäller för samtliga tävlingar.

OBS! – Speciellt erbjudande för internationella kastare:

Reser man till mässan från ett land utanför Sverige så bjuder Sportfiskemässan på inträdet för den som vill delta och kvala i tävlingarna.

Vi riktar ett stort tack till alla våra samarbetspartners och alla fantastiskt duktiga deltagare som gör tävlingen möjlig att genomföra.

Hoppas vi syns på mässgolvet!