Metetorget 2019


På årets metetorg kommer du som besökare få möjlighet att se och lära dig hur man knyter olika riggar till bland annat karpfisket.

Du kan lukta, klämma och känna på olika mäsk och beten.

Men framförallt få en massa tips och trix från riktigt duktiga karp, predator och specimenmetare!

Utöver det kommer det finnas ett akvarium med karpar att förundras över från Aneboda fiskodling på Metetorget.

Självklart bjuder vi på kaffe, trevligt snack om mete, sportfiske och allt där emellan.

Välkommen till Metetorget!

Swedish Anglers – Sveriges största mete-community skapat av metare, för metare.
Christian och Tomba ser fram emot att få snacka mete, sportfiske, kaffedrickande och ja allmänt trevligt tjat med besökare, nyfikna utställare och likasinnade på Metetorget.

Utöver en massa snack kommer vi bjuda på kaffe, tävlingar, visa upp Swedish Anglers kläder och ha lite försäljning, men vi kommer också visa upp riggar och förklara om man har frågor om till exempel predatormetet, färnametet m.m.

Swedish Bait Mechanics
Birger Holmqvist kommer vara på plats och visa det mesta inom karpfisket, och kan inte han det så är det inte värt att veta!
Han kommer bland annat visa riggar, prata och visa beten från SBM.
Självklart går det utmärkt att handla av dem mässan då hela Swedish Bait Mechanics sortiment och merchandise finns på plats, även freezerbaits!
Inte nog med det, SBM kommer också att visa upp sina nya grymma karpspön på mässan!

Swedbait
Viktor Hallensjö och Michael Zentio kommer finnas på plats och prata mäsk men även visa upp olika sorters mäsk från Swedbait. Här får man chansen att prata med ett par experter som kan det mesta om mäsk och hur det fungerar. Så ta möjligheten och ställ en massa frågor till dem. Hos Swedbait kommer också Felix Einarsson att sitta och visa upp sitt fiske, knyta tackel med mera. Här finns det ungdomlig entusiasm och kunskap!

Aneboda Fiskodling
Jonas Jonsson kommer finnas på Metetorget och snacka karp, karp och ännu mer karp. Han har också med sig ett akvarium med karpar som nämndes tidigare.

Svenska Karpklubben
Jörgen Lind är på plats och informerar om arbetet Svenska karpklubben gör och det finns självklart möjlighet att bli medlem och bläddra lite i deras tidning, kika på deras kläder plus en massa snack om karpfiske såklart!

Breamtime
Andreas Liljegren som driver youtubekanalen Breamtime kommer vara på metetorget och visa upp sina undervattensfilmer om vad som händer när han metar brax(en).
Han testar beten, feeders, mäsk, tafslängder och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Förutom en hel del brax så simmar också en och annan gädda, mört och sutare förbi. Vissa av dom fastnar på kroken, andra inte… Så kom förbi Andreas på Metetorget och kolla in hans filmer, snacka undervattensfilmning, braxmete och mycket mer!