Metetorget 2019


Årets upplaga av Metetorget kommer att gå under parollen 100% inställning.

Vi har skrapat bort alla onödiga lager och fokuserar på att kunna bjuda mässbesökarna på metet i dess renaste form.

Besökarna kommer att kunna se och känna på de senaste prylarna, prata med kunniga utställare och ställa vilka frågor dom vill. På torget finns alla prylar man behöver från krokar sänken, larm och mäsk. Det finns även de senaste spöna, linor och rullar, och massor därtill! Vi kommer även att tipsa om god fiskhantering och vilka prylar man kan tänkas behöva för att skydda sin fångst, från de minsta mörtarna till stora karpar och gäddor.

Som alltid visas det upp hur man knyter riggar, och som grädde på moset så visas det även undervattensfilmer på hur riggarna fungerar i verkligheten.

Sist men inte minst så kan vi erbjuda ett unikt tillfälle att prata mäskning och beten med några av Sveriges ledande metare med stort kunnande ända ner till partikelnivå.

Välkommen till Metetorget!

Swedish Anglers 

Nordens största meteplattform komplett med intervjuer, poddar och nyheter för metaren. Christian Ottosson och Tommi “Tomba” Meriläinen kommer att understödja torget med att snacka mete och försöka guida besökaren att hitta rätt. Vi kommer att visa upp vår plattform och merchandise. Vi kommer även med hjälp av Darts kroksortiment och tillbehör visa lite olika riggar och tips till olika metesituationer.

Givetvis så kommer det lottas ut häftiga prylar och bjudas på kaffe!

Swedbait

Viktor Hallensjö och Mikael Zentio kommer att visa swedbaits produkter som förutom mäsk innefattar spön, linor, rullar, sänken, boosters och feeders m.m. Något som många inte förknippat namnet Swedbait med, men som gjorde stor succé under förra mässan.

I år är grabbarna laddade med ännu mer nya heta prylar att visa upp besökarna.

Karpfiskebutiken

Som man kan ana av namnet så finns allt för karpfisket här. Ägaren Anders Lundmark som även håller det svenska karprekordet är mannen att snacka karpmete med. Men Karpfiskebutiken har ett mycket brett sortiment även för specimen och predatormete med massor av häftiga prylar till bra priser. Klart värt att kolla in! Sen kommer även Ronnie Bertilsson finnas på plats hos Karpfiskebutiken. Ronnie är med i RidgeMonkeys Pro team och kommer att ge råd och tips om riggar och beten m.m från just företaget RidgeMonkey som Karpfiskebutiken säljer.

Breamtime

Andreas Liljegren som driver youtubekanalen Breamtime kommer vara på metetorget och visa upp sina undervattensfilmer om vad som händer när han metar brax(en).

Han testar beten, feeders, mäsk, tafslängder och allt som kan vara intressant att se hur det verkligen fungerar. Alltså att verkligen se, inte bara gissa vad som händer där nere. Förutom en hel del brax så simmar också en och annan gädda, mört och sutare förbi. Vissa av dom fastnar på kroken, andra inte… Så kom förbi Andreas på Metetorget och kolla in hans filmer, snacka undervattensfilmning, braxmete och mycket mer!

Bilder från förra årets Metetorg