Hantverksgatan

Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan
Bla kan nämnas Ulf Lövdahl med sina splitcanespön, Fiskekonservator Lubbe och Bosse Wessman som visar upp sina fantastiska fiskeavgjutningar, Lasse Andersson med sina alltid lika populära flugfiskeaskar, Stockholms knivförening med vackra knivar, Hilditch wooddesign med byråer för dina flugor och beten, Art Merch med vackra lädersmycken och tillbehör mfl

Fiskekonservator Lubbe


Fiskkonservator Lubbe

www.fiskkonservator.se
Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.

Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.

Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!

Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Lasses flugaskar


Vackra handsnidade flugaskar i olika storlekar – perfekt att förvara dina flugor i, eller varför inte ge bort detta gedigna hantverk som en present – varmt välkommen att komma till min monter på Sportfiskemässan 2018

Ulf Löfdal – Splitcanespön


 

Ända sedan sportfiskare började använda spö har de sökt det perfekta spömaterialet. I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.

Under de 27 år som jag varit verksam inom bambubyggnad har jag kommit till insikt att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

ulf@bamboorods.se

www.bamboorods.se

Håvar.se


Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.

Missa ínte ett beök hos Ulrik.. Håvleverantör

www.håvar.se

Bosses fisk


Jag har gjort modeller och avgjutningar av fisk i över 20 år. Det började som en hobby, men på senare år har jag även gjort olika montage på uppdrag. Fisketrofeer är vanligast men det har också blivit uppdrag åt museer och andra instistutioner- det häftigaste hittills är sillkungen och en groda (ursäkta vitsen, ej avsiktlig) som nu finns på ett museum i Bolivia.
Jag har också hunnit med ett antal tävlingar – 2012 fick jag titeln ”Best in ”World” på World Taxidermy Championships i Salzburg, Österrike. ”Best of Europe” -titeln, som delas ut vid European Taxidermy Championships, har jag vunnit 2 gånger, 2014 i Longarone, Italien, och nu senast 2015 i Uleåborg, Finland.

På mässan visar jag upp en del av vad jag gjort. Välkommen att titta 🙂

www.bossesfisk.se

http://bossesfisk.blogspot.com