Hantverksgatan

Vi har flera duktiga hantverkare som gör sina genuina verk och visar upp på mässan

Fiskekonservator Lubbe


Fiskkonservator Lubbe

www.fiskkonservator.se
Fiskkonservering är en delikat konstform som kräver rätt kunskap, verktyg och material. Lubbe Pytel arbetar som fiskkonservator på heltid, med sin amerikanska utbildning på området täcker han skinnmontage och avgjutningar med tävlingsmerieter från både SM och VM.

Lubbe expanderar även inom Catch & Release montage i form av alla sorters fiskreproduktioner samt försäljning av reptilreproduktioner och museumkvalitéts avgjutningar av osteologiska föremål.

Välkommen att ta del av detta spännande hantverk på årets Sportfiskemässa!

Lubbe är även fiskefilm-skapare och har bl a vunnit Fiskejournalens filmtävling. För ett smakprov, gå in på www.youtube.com/fiskkonservator

Andpash


Hej jag heter Anna Spånberg.

Jag jobbar idag som kläddesigner på skinnföretaget Jofama i Malung och har tidigare studerat på Beckmans Designhögskola. Jag har i somras varit aktuell med att ställa ut mitt examensprojekt på naturrum i norra dalarna vid Njupeskär. Där är Sveriges högsta vattenfall beläget. I projektet lät jag mig inspireras av min hembyggd och tog fram en klädkollektion som jag döpte till – Into The Wilderness. Den uppmärksammades senare i SVT och på internationella modeveckor. På sidan om mitt intresse för design så har alltid intresse för jakt och fiske funnits vid min sida, I samband med mitt examensprojekt och min bakgrund så föddes också idén till att försöka ta fram en silverring inspirerat av flugfiske. Jag kontaktade en smedja och satte verk i min tanke. Till min hjälp har jag också haft flugbindarna Evert Spånberg från Särna och Pontus Säfström, från Malung. Jag söker även fler intresserade flugbindare. På sidan om min ordinarie anställning på Jofama så har jag också startat ett eget företag And pash som betyder: Passion, svärmeri och kärlek. Företaget startade jag för att kunna utforska mitt konstnärskap, där jag kan jobba tillsammans med olika aktörer. Vilket bland annat har lett till att jag har tagit fram den här ringen: -THE FLY.

Jag ser fram emot att träffa er/dig på mässan! // AndPash

Ulf Löfdal – Splitcanespön


 

Ända sedan sportfiskare började använda spö har de sökt det perfekta spömaterialet. I mina bambuspön försöker jag samla all den erfarenhet och kunskap som generationers spöbyggare funnit i sitt sökande efter det bästa i material och design.

Under de 27 år som jag varit verksam inom bambubyggnad har jag kommit till insikt att ett bambuspö, är mer än ett fint fiske och kastredskap – det representerar hela vårt flugfiskearv, hängivenheten till hantverk, skönheten i design och utveckling av naturmaterial.

ulf@bamboorods.se

www.bamboorods.se

Lasses flugaskar


Vackra handsnidade flugaskar i olika storlekar – perfekt att förvara dina flugor i, eller varför inte ge bort detta gedigna hantverk som en present – varmt välkommen att komma till min monter på Sportfiskemässan 2018

Håvar.se


Ulrik´s fantastiska håvar är var för sig ett unikt hantverk. Håvarna som han lägger sina magiska hantverkarhänder på ska passa till det fiske som vi gillar allra bäst, därav ser Ulrik gärna att hans kunder talar om vad de önskar av sin håv, dessa håvar är de som han känner mest för.

Missa ínte ett beök hos Ulrik.. Håvleverantör

www.håvar.se

Roland Jonsson


Roland Jonsson är en konstnär som specialiserat sig på att måla motiv från både ” över och under vatten ”. Han har ställt ut sin konst på ett flertal platser runt om i världen och har även målat och designat ett flertal nobeldiplom.

Bosses fisk


Jag har gjort modeller och avgjutningar av fisk i över 20 år. Det började som en hobby, men på senare år har jag även gjort olika montage på uppdrag. Fisketrofeer är vanligast men det har också blivit uppdrag åt museer och andra instistutioner- det häftigaste hittills är sillkungen och en groda (ursäkta vitsen, ej avsiktlig) som nu finns på ett museum i Bolivia.
Jag har också hunnit med ett antal tävlingar – 2012 fick jag titeln ”Best in ”World” på World Taxidermy Championships i Salzburg, Österrike. ”Best of Europe” -titeln, som delas ut vid European Taxidermy Championships, har jag vunnit 2 gånger, 2014 i Longarone, Italien, och nu senast 2015 i Uleåborg, Finland.

På mässan visar jag upp en del av vad jag gjort. Välkommen att titta 🙂

www.bossesfisk.se

http://bossesfisk.blogspot.com