Barn & Ungdomar

Under mässans alla dagar har vi fullt med aktiviteter för barn och ungdomar bla, barnfiskeskola för alla mellan 7-12 år, aktiviteter i Sportfiskarnas Ungdomsmonter, flugfiskekurser för alla från 13 år – se separat program –  mm

Sportfiskeskolan

Under mässan kan alla barn, mellan 7­-12 år, gå i sportfiskeskolan och lära sig mer om fiskeknepen som ger mer fisk. Under drygt 60 intensiva minuter får du som deltagare i sportfiskeskolan först lära dig om våra vanligaste sportfiskemetoder och våra vanligaste fiskarter! Du gör sedan din egna fluga och går  ut till Elmias dammar och fiskar en egen fisk som därefter fileas.

Det blir en perfekt introduktion till sportfiskets härliga värld! Sportfiskeskolan genomförs av elever från SportfiskeAkademin i samarbete med Sportfiskarna. Du som deltar får ett gratis medlemskap i Sportfiskarna resten av året!

Alla som deltar får dessutom en fin presentpåse fylld med beten från Svensk Sportfiskehandel värde ca 500:-  OBS! Begränsat antal platser. Start varje halvtimme.

Sportfiskarnas ungdomsmonter

Förutom sportfiskeskolan finns en helt separat ungdomsmonter där alla barn och unga, familjer, föräldrar eller ungdomsledare som vill ta med barn ut på fiske är välkomna att få tips och idéer. Vi har förutom information om klubbar, fiskeläger och aktiviteter för unga en gör-det-själv-hörna med spinnartillverkning och flugbindning. Varmt välkomna att träffa oss som arbetar med ungdomsfiske i hela landet!

Bygg din egen spinnare

Bygg din egen spinnare på Betesbyggargatan

Dennis Schulz ”Schulz Lures” med vänner erbjuder alla barn mellan 7-15 år att komma och göra sin egna spinnare under mässans alla dagar – helt kostnadsfritt – vid deras bord på Betesbyggargatan
Dennis är till största delen inriktad på spinnar-tillverkning av alla dess slag. För honom är kvalité det viktigaste, från varje lös del till färdig spinnare.

Dennis kommer även ha med en hel del av sina egentillverkade spinnare till mässan, för de som vill köpa – se dem HÄR

Varmt välkomna 🙂