Specialfisketorget

I januari kommer schemat för 2020 upp

Specialfisketorget har blivit en succé med fullt av olika föreläsningar, workshops mm
Föredragen handlar om det fiske som du helst vill uppleva. Föreläsningarna är spännande, upplysande, adrenalinhöjande, och oerhört lockande. Välj dina favoriter och dröm dig bort till Afrika , Spanien, Nordnorge, Mexico eller bästa gössjön.
Moderator för Specialfisketorget är Bo Hall, som dessutom säljer sin mycket eftertraktade bok om Ekolod

Föredrag på Specialfisketorgets scen
På scenen kommer vi att ha ca sex föredrag per dag och där emellan visa bildspel och filmer

Specialfisketorget kommer som vanligt att bjuda på flera spännande föredrag där fiskarna är långt större än du själv.

Fredag  29 mars 11.00 – 17.00

10.00 Vätterns fiske – en bok av Carl Axel Fall

11.00 Fiska Marlin på 300kg – Kurt Forsberg

12.00 Hälleflundra i Nordnorge – Timmie   Wallin

13.00 Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå – Bo Hall

14.00 Malfiske i Rio Ebro – Paul Andersson

15.00 Vertikalt gösfiske med nyaste ekolodstekniken – Björna Tunmats / Tommy Blomander

16.00 Med Popper efter GT på Ekvatorn – Bo Hall / Richard Kulmer

Lördag 30 mars 11.00 – 17.00
10.00 Vätterns fiske – en bok av Carl Axel Fall
11.00 Abborrfiske + 1,5 kg lär dig ta dem – Henrik Hellström
12.00 Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå – Bo Hall
13.00 Hälleflundra i Nordnorge – Timmie Wallin
14.00 Med Popper efter GT på ekvatorn – Bo Hall/Richard Kulmer
15.00 Vertikalt gösfiske med nyaste ekolodstekniken – Björna Tunmats / Tommy Blomander
16.00 Malfiske i Rio Ebro – Paul Andersson

Söndag 31 mars 11.00 – 15.00
11.00 Malfiske i Ebro – Paul Andersson
12.00 Ekolodskurs ta dig till nästa nivå – Bo Hall
13.00 Fiska Marlin på 300 kg – Kurt Forsberg
14.00 Med Popper efter GT på ekvatorn – Bo Hall / Richard Kulmer

Malfiske i Spanien  

I Spanska Rio Ebro fångas det  väldigt stor malar vart år. Nu berättar guiden Paul Andersson hur man fångar dessa gigantiska malar som är större än du själv. När malen tagit agnet väntar en våldsam dragkamp med fullt ställ på spöt, då gäller det vara tuff och orka hålla emot.  Nu har du chansen att uppleva detta när Paul finns med på scenen och berättar.  Vill du boka en egen resa till jättemalarnas hemmavatten har du chansen nu.

Big Game och Blue marlin utan gräns

Vi får höra hur man ska göra för att fiska Marlin  i varma vatten . Kurt Forsberg  som fångat flera hundra fiskar med spjut på näsan, ger oss all den heta fakta som behövs för att du själv ska kunna fånga en på 300 kilo. Det finns flera olika arter av marlin. Kurt har fångat dem alla och vi får reda på hur man fiskar dem med framgång.  Big Game till 100 %.  Är ett föredrag som fångar dig med klorna.

Ekolodskurs med spetskompetens

Bo Hall gör en  Ekolodskurs på scenen och lär dig hur det  fungerar, då blir du vass på dit ekolod.  Bo berättar dessutom hur du får spetskompetens på ditt ekolod som  ger dig fler och större fiskar. Ställ in Ekolodet rätt och läsa av bilden korrekt så hittar du drömfisken.  Bo har skrivit Ekolodsboken som finns med på torget. Nu  har du chansen att bli vassare på ditt ekolod än dina kompisar.

Vertikalfiskets nyaste ekolodsteknik  och specialknep.

Hur använder man den nyaste ekolodstekniken med PanOptix och Live Scope när man fiskar. Vertikal-specialisterna Björn Tunmats och Göskungen Tommy Blomander  kommer att presentera den senaste ekolodstekniken med bilder och film. Att fiska gös, röding eller gädda har aldrig varit mer spännande, tipsen kommer hagla från göskungarna. Abborrfisket har dessutom fått ett rejält uppsving med den nya tekniken. Vertikalfiskar du, får du en drömdubbel på scenen, här är det ” topp off the line”  .

Norgefiske special  med hälleflundra och allt annat.

Fiskeguiden Timmie Wallin har lyckts med det mesta de senaste åren. Han jobbar i Nordnorge och guidar hälleflundra och mycket annat under hela sommaren. Nu får han chansen att berätta hur havsfisket utvecklats och hälleflundrafisket ständigt förbättrats . Han har tagit fram Specialtackel till många arter som gett förbättringar för kolja, havskatt, rödspätta och många fler. Dessa visar han upp på föredraget.  Ska du åka till Nordnorge missa inte detta.

GT på Popper i Kenya med Richard Kulmer och Bo Hall

Det enormt populära GT fisket  (Giant Travely) har bara blivit bättre och bättre då tekniken ständigt utvecklats.  Stora GT som är omöjliga att stoppa hugger på en popper som våldsamt rycks fram på ytan. När hugget kommer är det bom stopp,  sedan rusar den spända linan  ut från rullen så det tjuter. Du är tvungen att hålla spöt med båda händerna på grund av den hårt ställda slirbromsen.  Vem är tuffast du eller fisken. Bo och Richard ger dig en tuff stund på scenen.  Nu är det allvar!

Lär dig fånga drömabborren på 1,5 kg

Du som drömt att fånga en abborre som väger över det magiska 1,5 kilo har nu chansen att få drömmen uppfylld. Henrik (Skräcken) Hellström som fångat riktigt många i sina sjöar i Dalsland ska dela med sig av sina bästa tips. När ska man fiska, är det morgon eller kväll. Hur ska man fiska, är det bäst med jiggar eller drag, vilka metoder betalar sig bäst för att locka den stora abborren. Nu blir det många matnyttiga tips.