Specialfisketorget

Specialfisketorget har blivit en succé med fullt av olika föreläsningar, workshops mm
Det blir föreläsningar från olika resmål, 350 kilos tonfiskar fångade i Sverige, gäddspecialister som avslöjar de bästa knepen, ekolodskunskap du inte kan vara utan, hälleflundrafiskarens specialknep, vertikalfiskets hemligheter och kajakfiskets grymma storfiskare berättar allt.
Moderator för Specialfisketorget är Bo Hall, som dessutom säljer sin mycket eftertraktade bok om Ekolod

Föredrag på Specialfisketorgets scen
På scenen kommer vi att ha ca sex föredrag per dag och där emellan visa bildspel och filmer
Föreläsningarna är spännande, upplysande, adrenalinhöjande, och oerhört lockande. Välj din favorit och dröm dig bort till Afrika, Spanien, Svenska Västkusten, Norge eller sjöarna runt dig där storgäddorna fångas.

 

Fredag 16 mars
11.00 Tonfiskprojektet i Sverige – Robert Hellberg
12.00 Kajakfiske med Europa 2:an – Mikael Puhakka
13.00 Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå – Bo Hall
14.00 Hälleflundra igår, idag, i morgon! – Kristian Keskitalo
15.00 Vertikalfiskets hemlighet – Cecilia Grönberg
16.00 Gäddfiskarens specialknep – Tobias Fränstam/Håkan Fransson

 

Lördag 17 mars
11.00 Kajakfiske med Europa 2-an – Mikael Puhakka
12.00 Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå – Bo Hall
13.00 Hälleflundra igår, idag, imorgon – Kristian Keskitalo
14.00 Popper efter GT på ekvatorn – Bo Hall
15.00 Vertikalfiskets hemlighet – Cecilia Grönberg
16.00 Tonfiskprojektet i Sverige – Robert Hellberg

 

Söndag 18 mars
11.00 Popper efter GT på ekvatorn – Bo Hall/Richard Kulmer
12.00 Gäddfiskarens specialknep – Tobias Fränstam/Håkan Fransson
13.00 Kajakfiske med Europa 2:an – Mikael Puhakka
14.00 Tonfiskprojektet i Sverige – Robert Hellberg

Specialfisketorget kommer som vanligt att bjuda på flera spännande föredrag där fiskarna är långt större än du själv.

Tonfisk på 350kg i Sverige
Forskarna behövde märka 20 st 200-300 kilos blåfenade tonfiskar med sändare för att följa deras vandringsvägar och i framtiden skydda dem för överfiske. Det enda sättet att göra detta var att fånga dem på spö utanför Svenska västkusten. En stor osäkerhet fanns från början men utbyttes mot framgång och hela forskningsprojektet lyckades och blev en dundrande succé. Robert Hellberg berättar i minsta detalj hur det framgångsrika forskningsprojektet med krav att fånga stora blåfenade tonfiskar i Svenska vatten åt forskarna lyckades. Du får på film uppleva hur flera sportfiskare fick kämpa livet ur sig för att klara fighta tonfiskar på 350 kilo. Vill du höra denna fantastiska historia som utspelade sig hösten 2017 så kom till föredraget.

Hälleflundra igår, idag och i morgon
Här får vi Kristian Keskitalos samlade erfarenheter om hälleflundra och det är många års fiske som summerats och nu kommer de hetaste tipsen inför framtiden. Kristian som fångat otaliga storflundror kommer att berätta om hur de upptäckte det som blev hälleflundra-boomen i Norge. Då var det lite att gissa sig till var fiskarna kunde vara, nu vet vi var de trivs och i framtiden pekar det mot att ….. Det får du reda på vid föredraget på mässan.

Gäddkungarnas bästa tips
Naturligtvis ska det bli gäddfiske och det är ABU-grabbarna som var med i Pike Fight och blev två:a, endast en fisk från segern. Nu kommer Tobias Fränstam och Håkan Fransson att lära ut de bästa gäddtrixen som gör dig till segrare i framtiden. Dessa gäddvirtuoser har ju massor av storgäddor på sitt samvete och tillsammans kommer de nu att förtrolla er som gillar gäddfiske och verkligen nörda ner er i var och hur och vid vilka temperaturer och vädertyper som ni ska fiska här eller där. Nu lämnas ingen oberörd som gillar gädda.

Lär dig fiska stor fisk från Kajak
Micke Puhakka som fiskar stora fiskar från sin kajak berättar hur man planerar och hur man får resultaten med sig i nya vatten. Micke som själv varit två på EM i kajakfiske vet hur man ska göra för att nå sina mål. Rätt utrustning och bra teknik underlättar och det får vi en hel del av under föredraget. Spännande och underhållande utlovas det.

Vertikalfiskets hemlighet
Cecilia Grönberg är guide på Sibbofjärden utanför Nyköping och har gös som specialitet.
Cecilia är en av Sveriges absolut duktigaste gösfiskare med fyra gösar över magiska 10 kilo!
Hon kommer att berätta om sitt fiske genom åren och hur det kom sig att hon blev ”Gösdrottningen”.
Storlek på beten och färgerna på jiggarna kan vara avgörande ihop med hur jiggskallen ser ut.
Det gäller att vara lyhörd och se hur väder och vind skiftar, för att kunna förändra sitt fiskesätt så det lockar de stora gösarna.
Att gå ut med rätt inställning när man jagar stor gös är det viktigaste som finns den ska hon prata om.

Ekolodskunskap med Bo Hall
Ekolodskurserna är efterfrågade och kommer att bli ännu bättre 2018 och ge dig småknepen som gör dig så mycket bättre på ditt ekolod. Att se de små detaljerna på ekolodsskärmen gör skillnaden vid många tillfällen, samt hur man ställer in sitt ekolod så det blir en fiskfångare, ska vi titta på. Nybörjare eller redan erfaren – här finns alltid nytt att ta åt sig. Här får jag själv chansen att visa hur bra ditt ekolod kan bli i framtiden. ”Ekolodsboken” kommer att finnas att köpa på Specialfisketorget. Moderator Bo Hall