Jenzza Lures

Jens Norblad

Jenzza Lures

Jens Norblad

Biografi

Hej!

Jag heter Jens Norblad, 45 år, ursprungligen från Norrköping men sedan 1995 boende i Karlskrona.

Jobbar som Yrkesofficer i Marinen till vardags. Är Särbo och har 2 söner på 17 respektive 12 år från tidigare förhållande.

Byggde beten redan som 14 åring i pappas garage under några år men lade ned den verksamheten tidigt. Började åter att bygga beten, från början som tidsfördriv till egen låda i samban med en efterhängsen influensa som höll mig från jobbet under en månad 2011. Fastnade dock ordentligt i betesbyggarträsket, det ena gav det andra och vips 2013 var jenzza.lures fött.

Min filosofi är gediget hantverk, med så bra finish som det bara går, samtidigt som betena skall ge bra med fisk. Mina beten byggs i huvudsak av bokträ. Genom åren så har jag testat en rad olika typer av beten, många av dem efter förfrågan från kunder, vilket jag tycker är riktigt kul. Därav att jag har en massa modeller att välja från. Allt från släta större jerkbait, till mindre tailbeten, och detaljerat karvade kopior på tex abborre, gös eller gädda…

Hösten 2016 började idén födas att testa på gjutning av gummibeten. Jag tog initialt fram 2 modeller under senhösten/vintern som sedan provades under december/januari. Testfisket blev riktigt bra, och så föddes mina 2 första gummimodeller, jenzza.iden och jenzza.snipan. Jenzza.snipan vann gummiklassen vid Baitbild 2017 under Sportfiskemässan i Jönköping, vilket naturligtvis var jättekul och sporrande att fortsätta utvecklas. Under maj månad lyckades jag och min äldste son ta nya rekord på jenzza.beten. Först var sonen med en fisk på 120 cm på iden, och 3 veckor senare så fick jag själv förmånen att ta en fisk på 123 cm på en mörkerfiskad snipa.

Ett skönt kvitto på att betena fungerar. detta blir första gången som jag får den stora förmånen att sitta på betesbyggargatan, vilket ska bli superkul! Att få träffa övriga betesbyggare varav många jag sett upp till under min korta egna byggar-karriär, men framförallt att få träffa alla besökare. Snacka betesbygge och fiske generellt! Det blir en riktig höjdare!

Till mässan kommer jag att ha med mig en rad träbeten i olika utföranden och färger, och naturligtvis också mina 2 gummimodeller. Om allt faller väl ut under vintern så kommer jag också att introducera 2 stycken nya gummimodeller som jag nu håller på att ta fram.

Vi syns på betesbyggargatan!”