Markus Hoffman 

Markus Hoffman 

Biografi

Född 1971. Pånyttfödd 2007 då jag  upptäckte flugfisket. Blev så pass biten att jag slutade i älgjaktlaget jag varit med i sedan jag var 18, för att viga all semester till flugfisket!Började binda flugor på allvar 2011.

Förebilderna och de som satte fart på min skaparlust var främst Martin Rudin, Barry Ord Clarke, Steve Thornton och Ulf Hagström. Martin Rudin kom senare att bli min mentor och vän. Jag imponerades av dessa flugbindares då semirealistiska bindstil och mina första alster blev därför mycket dåliga försök på sådana flugor. Med tiden blev flugorna mer och mer realistiska och hyfsat snygga. En realistisk mygga i storlek 18 satt i en liten korkförsedd glasflaska är kanske den fluga jag förknippas mest med. Just en sådan fick bronspengen i 2014 års German flytying open.

I år är det för tredje året i rad som jag har äran att binda på sportfiskemässans ”tyers row”. Förutom där så har jag hunnit med flugbindning i England, Österrike och Norge. Numera binder jag det mesta, även om det ofta blir små, något enklare torrflugor. Fisket jag bedriver är inriktat på harr, öring och röding med en förkärlek till rödingen. Favoritflugan är Gunnar Bingens fluga Dyret.

Jag brinner för att sprida ordet om god fiskhantering, inte minst för användandet av hullinglösa krokar! Annat värt att nämna vore att jag skriver en del för Nordens bästa flugfisketidning FiN, och att jag har en av Nordens grymmaste tatueringar på högerarmen.