Tauno Lures

Johan Lehtonen

Tauno Lures

Johan Lehtonen

Biografi

Jag heter Johan Lehtonen och bygger beten under namnet Tauno Lures, som namnet antyder har jag finskt påbrå och jag heter helt enkelt Tauno i andranamn, men tilltalsnamnet är Johan. En riktig fiskegalning som älskar allt som har med gäddfiske att göra. När tid finns så hittar ni mig antingen i betesbyggarboa eller på sjön!

Jag har bygget beten sen hösten 2016 och har som mål att det skall vara lättfiskade beten av hög kvalité, framför allt för gädda. Jag målar även lite abborre-beten när tid finns.

Fiskat gädda har jag gjort sen barnsben och är uppvuxen bredvid en liten sjö i södra Småland, numera bosatt med sambo och barn i Norrköping.

Den modellen som har blivit populärast kallar jag TLS, TaunoLures Swim, ett swimbait på 14cm som även går att jerka på ett lätt sätt. Sen gör jag även ett lite större jerkbait, TaunoLures Jerk, eller TLJ, som är mer utpräglat till jerkfisket, på 19cm.

Ett av de första betena jag gjorde var ett TaunoLures Tail2 ett tailbete som har funkat riktigt bra och finns fortfarande med i sortimentet. Under senare tid så har jag även tagit fram ett hybridbete, TaunoLures Prototyp nr7 (TLP7) som fångat bra med fisk under vårfisket i grunda vikar.

Hoppas vi ses på mässan, kom gärna fram och prata gäddfiske och beten!!!