Tobias Persson

Tobias Persson

Biografi

Mitt namn är Tobias Persson 31 år bor i Växjö med min familj.

Jag har sen barnsben varit intresserad av flugfiske och flugbindning men det tog mig inte förrens vuxen ålder innan det drog igång på allvar. Min störrsta passion som flugfiskare är att fiska i strömmande vatten och med det snurrar det flugor vid städet för den typen av fiske.

Då jag numera är bosatt i Småland är fisket till viss del begränsat så för lite mer än 5 år sedan kom jag till en å mitt i de djupa smålandskogarna ”Alsterån”. Denna vilda sträcka på 1.5 mil med sin orörda natur och vacka öringar har blivit mitt ”hemma” vatten sen dess. Vattnet har inte bara givit mig en härlig del av vackra öringar utan även en djup vänskap med Johan och Eva-Lena Philip som driver Strömfisket i Alsterån.

Som flugbindare har jag deltagit på en del mindre mässor och i år blir det andra gången på rad jag deltar på Irish Fly Fair 2017 i Galway Ireland. Detta blir min första gång jag deltar på sportfiskemässans flugbindargatan och jag kommer visa upp flugor för just fisket i Alsterån som skilljer sig enormt från det jag vanligtvis binder som är irländska mönster.

Kom gärna förbi så berättar jag om mina flugor och mina äventyr vid ån!